Ubedljivom igrom, „Štrudlice“ do treće pobede u sezoni

U utakmici 7. kola PŽLS, popularne „Štrudlice“, savladale su na svom terenu uvek „neugodnu“ ekipu ŽKK „Vršac“, rezultatom 78:57 (22:9, 16:18, 22:19, 18:11). Ovom pobedom, Vrbašanke su na svoj konto upisale treću ovosezonsku pobedu. Utakmica je odigrana u CFK „Drago Jovović“, pred oko 600 gledalaca. Tim trenera Dejana Mudreše sjajno je odigrao drugi deo prve četvrtine i od rezultata 8:6 u 5. minutu, stigao do 22:7, minut pred kraj ovog dela meča. Bio je to „udarac“ od kog se gošće do kraja meča nisu uspele oporaviti.

Gošće su rezultatski najbliže bile domaćinu u finišu treće četvrtine, kada je Marina Mandić postigla trojku za 51:41, međutim, to je bilo sve što su Vrščanke pružile na ovom meču. „Štrudlice“ su se brzo vratile u ritam i u poslednju četvrtinu ušle sa 14 poena viška – 60:46. Poslednja četvrtina u potpunosti je pripala Vrbašankama, koje su na kraju zabeležile ubedljiv trijumf, 78:57.

U ekipi Vrbasa sve poene postigla je startna petorka. Najefikasnija na ovom meču, bila je Jelena Nikpaljević, sa 18 poena (7 skokova), poen manje postigle su Olga Stepanović (10 skokova) i Latinka Dušanić (6 skokova). 14 poena ubacila je Miljana Džombeta (8 asistencija), a 12, Nataša Mijatović (11 skokova). U ekipi Vršca, Marina Mandić je sa 25 poena bila daleko najefikasniji igrač na meču, dok je Anđela Radović ubacila 13 poena.

Sledi pauza u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok u narednom 8. kolu PŽLS, koje je na programu 26-27. novembra, „Štrudlice“ putuju na teško gostovanje u Šabac, gde će ih na megdan dočekati istoimena ekipa domaćina.