Humanitrana pomoć za OBV od NVO „Tabita“

U Opštu bolnicu Vrbas je stigla humanitarna pomoć u vidu potrošnog materijala upućena od strane NVO „Tabita“ iz Novog Sada i Evanđeoske crkve iz Kucure.

„U zavisnosti od mogućnosti „Tabita“, odnosno Branka i Želimir Srnec godinama usmeravaju humanitarnu pomoć širom Vojvodine i to naročito ka zdravstvenim, obrazovnim i ustanovama socijalne zaštite. Kako sami kažu, veoma im je drago što dugi niz godina sarađuju sa Opštom bolnicom Vrbas, ali i sa drugim ustanovama na teritoriji opštine Vrbas“, rekao je Aleksandar Subotin i dodao: „Neki put čak nije neophodno obratiti im se zahtevom, zaposleni u Tabiti prepoznaju potencijalne potrebe na osnovu dosadašnje saradnje, ali i uopštenog ekonomskog stanja kako kod nas tako i u svetu. Kao sveštenik Evanđeoske crkve ali i kao neko ko se bavi humanitarnim projektima, nastojim da preusmerim i organizujem pomoć koja pristiže uglavnom iz zemalja Evropske unije. NVO „Tabita“ je prvi saradnik u okruženju po tom pitanju, bez čije pomoći bi sve išlo mnogo teže.“

„Potrošni materijal koji se svakodnevno haba u vidu posteljine i uniformi za zaposlene je uvek dobrodošao i puno nam znači. Zahvaljujem se pre svega Aleksandru Subotinu, koji često pomogne i u distribuciji donacije od strane drugih institucija, i naravno Branki i Želimiru Srnec koji uvek imaju razumevanja za nas“, rekla je Jelena Banićević, glavna sestra Internističkog sektora OBV, koja i sama često učestvuje u organizaciji prilikom dopremanja i raspodele humanitarne pomoći.