Prvi sajam bezbednosti – Cilj edukacija najmlađih

Prvi Sajam bezbednosti i prevencije, koji organizuju Policijska stanica Vrbas, opština Vrbas i Кancelarija za mlade, biće održan u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u utorak, 29. novembra, sa početkom u 10.00 časova. Ostvaruje se u okviru projekta „Policija u lokalnoj zajednici“, sa namerom da se na jednom mestu okupe sve institucije koje aktivno učestvuju u funkcionisanju sistema bezbednosti.

„Akcenat aktivnosti je na edukaciji najmlađih o načinu funkcionisanja bezbednosnih činilaca. Ovim projektom predviđeno je da policijski službenici sprovedu niz akcija kojima bi se kroz partnerski odnos i približavanje njihovog rada građanima, poboljšao i nivo bezbednosti u zajednici. Organizacija Sajma bezbednosti i prevencije je još jedan korak na tom putu“, naglasio je načelnik PS Vrbas Vlado Glođović.

Kako je najavljeno, na ovoj manifestaciji učestvovaće predstavnici Sektora za vanredne situacije, Saobraćajne policije PU Novi Sad, Agencije za bezbednost saobraćaja, Operativne tehnike i protivdiverzione zaštite PU Novi Sad, Predškolske ustanove „Boško Buha“, DVD „Vrbas -1904“, Služba hitne pomoći Doma zdravlja „Veljko Vlahović“, Crvenog krsta Vrbasa, Žandarmerije, SAJ-a, Internacionalne policijske asocijacije, JКP „Кomunalac“, Ekološkog pokreta Vrbasa, Vojske srbije, Granične policije, Fondacije „Tijane Jurić“, AMSS i Saveza sportova opštine Vrbas.