Saopštenje Pokreta za Preokret – „Rešite problem u JP Vrbas ili podnesite ostavke“

„Opštinski odbor Pokreta za preokret u Vrbasu upozorava da je situacija u Javnom preduzeću za prevoz putnika u opštini potpuno izmakla kontroli i da je nesposobno rukovodstvo ovo preduzeće dovelo u probleme kojima se ne nazire kraj.

Zbog neisplaćenih zarada za 11 meseci, radnici JP za prevoz putnika Vrbas blokirali su uži centar grada svim autobusima koji su u voznom stanju. Preduzeće se nalazi u blokadi od 19,5 miliona dinara.

Opštinska vlast i rukovodstvo preduzeća bezobrazno menjaju teze. Umesto da rešavaju probleme, oni krive radnike koji traže svoje zarade i optužuje ih da potraživanjima guraju preduzeće dublje u blokadu.

Ovakvo stanje je neodrživo. Nedopustivo je da deca ne mogu da se prevezu do škole zbog nesposobnosti rukovodstva javnog preduzeća. Zahtevamo hitno rešavanje problema. Ukoliko stanje u preduzeću ne bude rešeno, tražićemo ostavke celokupnog opštinskog rukovodstava, raspuštanje skupštine i prevremene izbore.

Pokret za Preokret je već ukazivao na mnoge nepravilnosti u radu Javnog preduzeća za prevoz putnika Vrbas, pre svega kašnjenja u plaćanju doprinosa za zaposlene i nepoštovanje plaćanja reprogramiranog duga za doprinose čiji je garant bila Opština Vrbas kao osnivač ovog javnog preduzeća“, kaže predsednik Opštinskog odbora Pokreta za preokret Đorđe Pivarski.