Sajam bezbednosti u Vrbasu okupio oko 1400 učenika

U okviru projekta “Policija u lokalnoj zajednici”, danas je održana manifestacija pod nazivom “Sajam bezbednosti i prevencije”, koju je organizovala Policijska stanica Vrbas u saradnji sa opštinom.  Sajm bezbednosti i prevencije koji je trajao od 10 do 14 časova okupio je skoro 1.400 učenika iz škola sa teritorije opštine Vrbas. Učenici od šestog do osmog razreda imali su priliku da vide policijske rekvizite, da učestvuju u radionicama i razgovaraju sa policijom. U delu programa učestvovali su i predškolci koji su crtali radove na temu “bezbednost”.

Cilj ovog Sajma, između ostalog, jeste da se na jednom mestu okupe sve službe bezbednosti u opštini, predstavnici svih ustanova i preduzeća, da oni prikažu svoju opremu i prikažu je najmlađima. Prema rečima Vlada Glođovića, načelnika PS Vrbas,  manifestacija je prošla izuzetno dobro što potvrđuje broj učesnika i posetilaca Sajma.

“Predstavnici službi bezbednosti prikazali su svoje rekvizite i opremu, objasnili svoj rad u sistemu bezbednosti i razgovarali sa učenicima. Ono što je  veoma važno jeste da smo u saradnji sa opštinom i  sektorom za vanredne situacije obezbedili 1.400 udžbenika. To su porodični priručnici za  postupanje u vanrednim situacijama, u kojima je na sjajan način objašnjeno kako kompletna porodica treba da postupa u vanrednim situacijama kao što su zemljotresi, klizišta, poplave, udar groma i slično”, rekao je Glođović i posebno se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je i pored teške finansijske situacije, pomogla ovu manifestaciju.

bezbednost-vs2Ovu manifestaciju predstavnici policije i svih službi bezbednosti iskoristili su da apeluju na sve građane da, koliko mogu, sami utiču na bezbednost u svojoj sredini i sarađuju sa predstavnicima policije. Nedavno je za samo nedelju dana u Vrbasu uništeno nekoliko rekvizita na javnim mestima, uništeni su i oštećeni rekviziti na novom dečijem igralištu, uništeni i spaljeni novi kontejneri, i ukradena je petokraka sa Ruskog spomenika.

“Upravo jedan od ciljeva ove manifestacije jeste da se građanima približi rad policije. Zapravo mi smo tu zbog njih, i treba da napravimo partnerski odnos”, istakao je Glođović.

bezbednost-vs1Na samom početku manifestacije prisutne je pozdravio predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac. “Ponosni smo jer je Vrbas pored Zemuna i Prijepolja,  jedna od tri opštine u Srbiji koja učestvuje u projektu ‘Policija u lokalnoj zajednici’. Kroz ovaj projekat mladi naraštaji u budućnosti će biti dobro edukovani i umeće da bolje reaguju u eventualnim kriznim situacijama. Do sada smo upoznali oko 12.000 građana sa radom državnih institucija, posebno Ministarstva unutrašnjih poslova. U vremenu kada je bezbednost svih građana veoma bitna, samo koordinacija lokalne samouprave, Policijske stanice Vrbas i drugih službi, može doneti dobar nivo sigurnosti svih nas”, rekao je Glušac.