Saopštenje OO Demokratske stranke Vrbas – Utvrditi ko je odgovoran za probleme u JP „Vrbas“

„Opštinski odbor Demokratske stranke Vrbas smatra da je katastrofalno vođenje lokalne samouprave i javnih preduzeća od strane SNS-a i njihovih koalicionih partnera doživelo eskalaciju problemima sa Javnim preduzećem za prevoz putinika Vrbas.

Jedno od najznačajnijih javnih preduzeća je blokirano od strane poverioca i ne može da funkcioniše, radnici skoro godinu dana nisu primili plate a opštinski funkcioneri za to krive radnike.

Demokratska stranka insistira da se utvrdi ko je odgovoran za ove probleme i kako je ovo preduzeće, od dolaska Srpske napredne stranke na čelo Opštine i JP Vrbasa, zapalo u ovakve probleme. Da ništa u ovom preduzeću nije kako treba radnici Javnog prevoza i sve opozicione stranke upozoravaju više od dve godine.

Ovakvo stanje ni za čelnike vrbaskog SNS-a nije novost, pa se postavlja pitanje da li je nesposobnost i bahatost menadžmenta Javnog prevoza i Opštine Vrbas uzrok ovom problemu, ili je po sredi nešto drugo o čemu vrbaska čaršija bruji već neko vreme, a to je plan da se JP Vrbas totalno uništi pa da se u bescenje proda nekom od čelnika SNS-a ili nekom njihovom finansijeru.

Da li zbog toga đaci, studenti i radnici ostaju bez prevoza, i da li su zbog toga zaposleni u JP Vrbasu i njihove porodice dovedeni do ruba siromaštva i egzistencije? Da li je posle gašenja radija i televizije Vrbas, marifetluka sa JКP Standardom i ukidanja JP Direkcije za izgradnju Vrbas sledeće na redu JP Vrbas“, pitaju u OO DS Vrbas.