Vrbaski vodovod treći po rangu u Srbiji

Publikacija „Vodovodi u Srbiji 2015. godine“, objavljena u izdanju Udruženja za tehnologiju vode i sanitarno inžinjerstvo i Međunarodnog udruženja vodovoda u slivu reke Dunav (IAWD), ocenila je vrbaski vodovod trećim u Srbiji na listi od 134 fabrike koje se bave vodosnabdevanjem.

„Dobre vesti pristigle su na izmaku godine i doprinose ukupnoj uspešnosti JКP „Кomunalac“. Daju nam motivaciju za rad u 2017. godini. Objavljeni rezultati pokazuju rad svih vodovoda u 2015, a u godini koja ističe, mi smo obavili mnogobrojne aktivnosti koje će nam taj indeks povećati. Ono na šta mi ne možemo da utičemo jeste prečišćavanje otpadnih voda. To je zasigurno nešto što će se rešiti u narednim godinama kada Centralni prečistač počne da radi i kada pokrivenost kanalizacije bude veća“, istakao je Miroslav Fejsa, rukovodilac PJ „Vodovod i kanalizacija“.

Ukupan učinak preduzeća, tj. indeks poslovanja preduzeća (Water utility performance index-WUPI) za „Кomunalac“ iznosi 77,24 i pozicionira JКP na visoko treće mesto. Ovaj plasman odredio je čitav niz parametara poslovanja – pokrivenost uslugama snabdevanja vodom, odvođenjem i preradom otpadnih voda, kontinuitet snabdevanja, zagušenje kanalizacije, nivo merenja, voda koja ne donosi prihod, broj zaposlenih, procenat naplate, pokrivenost operativnih troškova.