U novogodišnjoj noći rođene dve bebe – 17 pacijenata na Urgentnom prijemu OBV

Vladana i Teodora, nove stanovnice opštine Vrbas, prve su  bebe rođene u 2017.  godini u Porodilištu OBV.  U prvim minutima 2017. godine, tačniije u 02.58, Biljana Camović iz Ravnog Sela donela je na svet devojčicu Vladanu, tešku 3250 gr i dugačku 48 cm. U 07.55,  Tamara Vladisavljević iz Vrbasa rodila je Teodoru, tešku 4400 gr i dugačku 53 cm. Kako saopštavaju u Vrbaskoj opštoj bolnici „obe porodilje se osećaju dobro i, iako su dočekale Novu godinu u bolnici, kažu da su dobile najlepši poklon“.

Prethodne noći na Odeljenju za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja Opšte bolnice Vrbas primljeno je 17 pacijenata, od kojih je jedan zadržan na Odeljenju hirurgije, a ostali su zbrinuti i poslati na kućno lečenje.

Načelnik ovog odeljenja dr Aleksandar Iskrin poželeo je u ime kolektiva i u svoje lično ime svima dobro zdravlje i srećne praznike. „Uz dobro poznat savet pacijentima da budu umereni u svemu, posebno savetujem oprez u saobraćaju i ukoliko konzumirate alkohol budite odgovorni – prepustite upravljač automobila, ili drugog prevoznog sredstva, onome ko nije konzumirao alkohol, ili pozovite taksi“, apelovao je dr Iskrin.

Uz čestitke roditeljima i porodicama prinova, ali i poziv da sledite savete lekara, prvim tekstom u ovoj godini, i mi vam želimo srećnu Novu godinu.