Pobednik reprezentacija Kazahstana, za Srbiju dva zlata – Završen VI Svetski kup nacija, turnir u boksu za žene

Ovogodišnji pobednik na VI Svetskom kupu nacija, turnira u boksu za žene, je reprezentacija Kazahstana, drugo mesto osvojila je reprezentacija Rusija, a treće Indija. Reprezentativke Srbije osvojile su dva zlata i dva srebra.

Nakon četiri pobede koje je ostvarila u pet dana takmičenja, Milena Matović 64 kg po drugi put je zaredom osvojila trofej najbolje bokserke u elitnoj konkurenciji na prestižnom ženskom turniru Kup nacija. U finalu ona je rezultatom 4:1, bila bolja od Kazahstanke Alije Abraimove.

Preostale dve takmičarke iz Srbije koje su nastupile u finalu su poražene. Prva je Sanela Vidović, koja se voljom žreba našla u finalu mladih devojaka u muva kategoriji, izgubila prekidom u drugoj rundi od Ruskinje Ljubov Šarapove. Jelena Zekić, koja je boksovala u bantam kategoriji u konkurenciji mladih devojaka, na poene je poražena od aktuelne vicešampionke Evrope Ruskinje Valerije Rodinove.

Kroz ring u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ prošlo je više od 130 bokserki iz 20 zemalja Evrope i Azije.

„Konkurencija je bila zaista jaka, jača nego prošle godine, a najviše u mojoj kategoriji, do 64 kilograma, i u onoj za seniorke do 48 kilograma. Uspela sam da se izborim sa svim izazovima, a tako je bilo i na prošlom Kupu nacija, i jako sam srećna zbog ovog uspeha“, rekla je Milena Matović, reprezentativka Srbije u boksu. „Ovo je mlada reprezentacija, ali sastavljena od izuzetno kvalitetnih bokserki. Od njih za par godina očekujem velike rezultate i na evropskim i na svetskim takmičenjima“, rekao je Marko Tubić, selektor ženske bokserske reprezentacije Srbije.

Na VI Kupu nacija, okupio se veliki broj bokserki u tri uzrasne kategorije. Organizacija je bila na zavidnom nivou, a po drugi put da Kup nacija održan je u CFK “Drago Jovović” u Vrbasu. Tehnički organizator turnira je BK „Čarnok“ Vrbas.