Zaostalog snega ima jedino na putevima trećeg prioriteta

Svi glavni putevi na području vrbaske opštine, koje po nalogu lokalne samouprave održava JКP „Кomunalac“, kako kaže šef Zimske službe Milovan Кrivokapić, očišćeni su i prohodni, dok na putevima trećeg prioriteta ima utabanog snega.

„Intervencija Zimske službe trajala je tri dana bez prekida. Na saobraćajnice smo bacili 60 tona soli, osam tone rizle i 700 kilograma magnezijum hlorida. Na putevima Vrbas-Кucura-Savino Selo-Despotovo-Ravno Selo, kao i Vrbas-Feketić ima utabanog snega. Ove saobraćajnice održavamo po nalogu preduzeća „Bačka put“. Uz njihov nadzor brinemo i o deonici Vrbas-Bačko Dobro Polje-Ravno Selo gde smo posuli velike količine soli. Putevi koji su u našoj nadležnosti su čisti, jedino se zaostali sneg može naći na saobraćajnicama trećeg prioriteta“, kaže Кrivokapić.

Putari Zimske službe JКP „Кomunalac“ saopštavaju da su svi kolovozi mokri i dobro prohodni, ali da se sutra ujutro očekuju temperature i do 10 stepeni ispod nule, pa će doći do stvaranja poledice koja može usloviti otežan saobraćaj.