Raspisan konkurs za 49. Festival poezije mladih i slikarsku Paletu mladih

49. Festival poezije mladih u Vrbasu raspisao je konkurs za mlade pesnike iz Srbije i regiona. Pravo učešća na konkursu imaju pesnici do 27 godina starosti sa ciklusom od 10 neobjavljenih pesama, na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih zajednica (sa prevodom na srpski jezik ukoliko je potrebno). Pesme, umnožene u četiri primerka i potpisane šifrom (sa rešenjem šifre u posebnom kovertu), najkasnije do 1. aprila 2017. godine, treba dostaviti na adresu: Narodna biblioteka „Danilo Кiš“ Vrbas, Festival poezije mladih, M. Tita 87, 21460 Vrbas.

Pesnici čije pesme odabere stručni žiri, učestvovaće na 49 . Festivalu poezije mladih koji će se krajem maja ove godine, održati u Vrbasu. Festival će nagraditi najbolje pesnike, a glavna nagrada je štampanje knjige.

istovremeno, 49. Festival poezije mladih raspisiao je konkurs i za najboljeg mladog slikara Palete mladih, koja će se po 43. put održati u okviru Festivala poezije mladih. Pravo učešća na konkurs imaju svi mladi slikari do 27 godina starosti. Tema i tehnika rada je po slobodnom izboru, a format rada je štafelajni. Zainteresovani autori treba da pošalju fotografije ciklusa od 10 radova u elektronskoj formi (format jpg, rezolucija 300dpi), uz osnovne podatke o radu (naziv rada, tehnika, format i godina nastanka) kao i kratku biografiju na: [email protected] najkasnije do 1. aprila 2017. godine.

Selektor Palete mladih će na osnovu radova prispelih elektronskim putem, odabrati deset najboljih autora čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Кulturnog centra Vrbasa na 43. Paleti mladih koja će se održati krajem maja ove godine u Vrbasu. Organizator će štampati katalog radova, a najboljem autoru će biti dodeljena plaketa i otkupna nagrada. Autori koji budu ušli u uži izbor, svoje originalne radove treba da dostave najkasnije do 1. maja 2017. godine na adresu Galerije КCV.