Načelnik Južnobačkog upravnog okruga na radnom sastanku u Vrbasu


Savetodavni sastanak o preventivnim merama u vanrednim situacijama održan je danas u opštini Vrbas. Tim povodom opštinu je posetio načelnik Južnobačkog upravnog okruga, Milan Novaković sa saradnicima. Edukativnom sastanku pored predsednika opštine Milana Glušaca, prisustvovali su članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Sastanak je inicirala uprava Južnobačkog okruga, jer je u prethodnom periodu u pojedinim opštinama bilo propusta u funkcionisanju Štabova za vanredne situacije. Prema rečima Novakovića, Vrbas je jedna od opština koja je ispunjavala sve obaveze sa nalogom Okruga. “Odlična je saradnja kako sa predsednikom, tako i sa opštinskom upravom, s obzirom da postoji niz aktivnosti koje sprovodimo u Vrbasu. Cilj ovog sastanka je da unapredimo rad Štaba za vanredne situacije i da se priremimo za aktivnosti u naredniom periodu. Uočili smo propuste u ranijem periodu u smislu akata, planova, izveštaja, a ovde smo da sve to predupredimo i ispravimo“, rekao je Novaković, i dodao da je današnji sastanak održan kao preventiva, kroz savetodavni rad i uspostavljanje što boljih relacija. Prema rečima Glušca, poseta predstavnika Južno bačkog upravnog okruga veoma je važna za opštinu Vrbas. “Mogu da se pohvalim odličnom saradnjom sa načelnikom koji ima razumevanja za sve naše probleme i pokušava da nam izađe u susret. Ovu posetu inicirala je uprava za varedne situacije za Južno bački okrug sa namerom da nam pomogne u rešavanju problema, stručnijem i boljem planiranju rešavanja eventualnih vanrednih situacija, zaštiti akata, da nam skrenu pažnju na greške koje prave ostale lokalne samouprave. Nadam se da ćemo greške, ukoliko ih ima, ispravljati u hodu“, rekao je Glušac.

Sastanku su prisustvovali Dragan Cvjetičanin, načelnik upraveza Vanredne situacijue u južnobačkom okrugu, Vladimir Ragai, rukovodilac Odeljenja za upravljanje rizikom i Bojan Savić, šef odseka Južnobačkog upravnog okruga.