U toku krpljenje udarnih rupa na putevima u opštini Vrbas

Putari Zimske službe JKP „Komunalac“ ovih dana popunjavaju udarne rupe na saobraćajnicama vrbaske opštine koje su se stvorile usled snežnih padavina i niskih temperatura. Dotrajale delove puta, komunalci posipaju hladnom asfaltnom masom, – saopštili su iz JKP “Komunalac”.
Šef Zimske službe Milovan Krivokapić, kaže da radnici krpe udarne rupe na najkritičnijim tačkama u opštini Vrbas.
„Rupe popunjavamo hladnom asfaltnom masom koja predstavlja privremeno rešenje kako bi se zakrpile rupe koje se stvaraju u zimskim uslovima zbog vlage i soli“, kaže Krivokapić.
On dodaje da su najviše posla imali na Vinogradskom mostu, ali i u naselju koje ovaj most spaja sa centrom grada. Hladnom asfaltnom masom, ekipe Zimske službe zakrpile su i puteve u Ulici Palih boraca, kod Hotela Bačka i Doma zdravlja. Kada završe i seoske saobraćajnice, veliko spremanje puteva čeka ih tek u letnjim mesecima.
„Praksa pokazuje da se leti za krpljenje puteva potroši onoliko tona asfalta koliko je soli bačeno na puteve tokom zime. Budući da je ova zima jaka, na leto nas čeka veliki posao. Tada ćemo koristiti vruću asfaltnu masu koja je mnogo kvalitetnija. Zismko krpljenje rupa obezbediće sigurniji saobraćaj našim sugrađanima“, objašnjava Milovan Krivokapić. Iako nas nardnih dana očekuje otopljenje, šef Zimske službe apeluje na vozače da budu obazrvi dok su za volanom i upozorava da krpljenje rupa doprinosi bezbednijim uslovima vožnje, ali da je to samo privremeno rešenje.