Oskudno Vreme Miroslava Aleksića

Ljubitelji poezije imali su sinoć priliku da u jednočasovnom predstavljanju knjige Oskudno vreme, Vrbašanina Miroslava Aleksića, uživaju u njegovim pesmama. Knjiga sadrži pesme iz prve tri Aleksićeve knjige, kao i do sada neobjavljivane pesme.

O dosadašnjem radu i delu Miroslava Aleksića govorili su književnici Blagoje Baković i Branislav Zubović. Govoreći stihove iz knjige Oskudno vreme, Baković je istakao da je Miroslav Aleksić veliki pesnik. Sam autor izrazio je zadovoljstvo što se promocija njegove nove knjige održava u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin”, koju je on pohađao, a u gimnazijskom časopisu Mladi dani, pre 40 godina, davne 1977. godine objavljena je njegova prva pesma.

Aleksić je objavio  zbirke poezije Zigurat (1986), Popik ili čug (1990) i Nema voda (1994). Dobitnik je nagrade Pečat varoši sremskokarlovačke (1994). Član je Društva književnika Vojvodine i Udruženja književnika Srbije.  Inače, Miroslav Aleksić rođen je 1960. godine u Vrbasu, diplomirao je opštu književnost i teoriju književnosti u Beogradu. Bio je sekretar Festivala jugoslovenske poezije mladih i upravnik Narodne biblioteke „Danilo Kiš“ u Vrbasu. Trenutno radi kao pomoćnik upravnika Biblioteke Matice srpske.