Vuk Jeremić u Vrbasu predstavio program

Budući kandidat za predsednika Srbije, Vuk Jeremić, inače predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), rekao je sinoć u Vrbasu da je na predstojećim izborima najvažnije zaustaviti personalizaciju vlasti i države.

“Važno je zaustaviti personalizaciju vlasti i države  kako se ona ne bi bila zacementirana na period od narednih pet godina, ako bi Vučić bio izabran za predsednika Srbije. Nisam rekao ni jednu jedinu ružnu reč, niti uputio bilo kakvu otrovnu strelu prema bilo kom opozicionom kandidatu do sada. To nije slučaj i obrnuto, uključujući i Sašu Jankovića. Ja sam rekao i ostajem pri svom obećanju – bude li on u drugom krugu predsedničkih izbora bezrezervno ću ga podržati i neću postavljati za to bilo kakve uslove. Voleo bih da važi i suprotno”, naglasio je Jeremić.

Sala Bioskopa “Jugoslavija” u Vrbasu sinoć je bila prepuna, mnogo ljudi nije uspelo da uđe, a Vrbašani su bili zainteresovani za razgovor sa Jeremićem, koji je na početku predstavio svoj program. Skup je otvorio Boris Pravilović ispred Pokreta za preokret-Vrbas. Među mnogobrojnim pitanjima koji su građani uputili Jeremiću, bilo je i to, kako ocenjuje trenutnu situaciju u SNS-u i eventualnu kandidaturu Tomislava Nikolića za predsednika Srbije.

“U borbi koja traje među Vučićem i Nikolićem isplivavaju elementi najgoreg u jednom društvu, opasni po ceo sistem“, istakao je Jeremić. On je rekao da bi bilo dobro da postoji jedan front protiv vlasti, i da nema podela, ali da se plaši da se ne nalazimo u situaciji u kojoj je to moguće.

„S obzirom da je to tako i da nemamo izbor i da moramo da se suprotstavimo onima koji nas vode u propast sve dublje, rešenje je da maksimalno podignemo izlaznost u prvom krugu. Onaj ko nije spreman da glasa za mene, već mu se više dopada Janković neka glasa za Jankovića samo da ne glasa za Vučića. Ovo su izbori naroda, ovo nisu izbori u kojima će ključnu ulogu igrati političke partije“, istakao je Jeremić.