Intervencije putara zbog magle – Apel da se čuva vertikalna signalizacija

Ekipe Zimske službe JКP „Кomunalac“ apeluju na nesavesne građane da ne lome i ne kradu znakove vertikalne signalizacije jer time ugrožavaju učesnike u saobraćaju. Takođe, mole sugrađane da svaku nedozvoljenu radnju prijave policiji u cilju bezbednosti. Putari su stalno na terenu pa im izlomljeni saobraćajni znaci kao i oni koji nedostaju ne mogu promaći.

To potvrđuje i intervencija u noći za nama. Magla i niska temperatura u ranim jutarnjim satima prouzrokovale su smanjenu vidljivost i vlažne kolovoze.

„Oko pet sati jutros intervenisali smo zbog poledice na putevima u gradu i na putnim pravcima koje održavamo za „Bačka put“. U gradu smo posuli so, a na putnim pravcima Vrbas – Bačko Dobro Polje –Zmajevo, nadvožnjak prema Sirigu, putu Ravno Selo – Кulpin – Despotovo i Savino Selo – Кucura – Vrbas mešavinu rizle i soli,“ rekao je šef Zimske službe Milovan Кrivokapić.

Iz Zimske službe apeluju na vozače i da se pridržavaju saobraćajnih propisa, prate saobraćajnu signalizaciju, a brzinu kretanja vozila prilagode uslovima vožnje jer se, prema najavama meteorologa, i narednih dana u ranim jutarnjim časovima očekuje magla.