Promocija somborskog Pedagoškog fakulteta u vrbaskoj Gimnaziji

Promocija somborskog Pedagoškog fakulteta održana je maturantima Gimnazije “Žarko Zrenjanin“ u Vrbasu. O pogodnostima i smerovima koji se izučavaju na ovom fakultetu, maturante Gimnazije upoznali su  doc. dr. Mihael Antolović i asistenti Olja Maričić i Mladen Subotić.

“Reč je o državnom i akreditovanom fakultetu, što je bitno naglasiti, zbog velikog broja raziličitih i često neakreditovanih privatnih fakulteta. Studenti na Pedagoškom fakultetu imaju na raspolaganju novi studentski dom i sve uslove za kvalitetno studiranje. Veoma važna stvar je da je ove godine prva godina na Pedagoškom fakultetu besplatna. Studenti iz ove sredine su konstantno prisutni, iz generacije u generaciju veliki broj njih se opredljuje za studiranje na Pedagoškom fakultetu u Somboru”, istakao je Antolović.

Pedagoški fakultetu u Somboru pruža mogućnost školovanja na osnovnim, master i doktorskim studijama. Smerovi na osnovnim i master akademskim studijama su učitelj, vaspitač, dizajner medija u obrazovanju i bibliotekar-informatičar. Nastava je prilagođena savremenom novom tipu učenja. Veliki je obim stručne prakse i veliki broj izbornih predmeta. Svi studijski programi usaglašeni su sa srodnim studijskim programima univerziteta u EU.