Premijer Aleksandar Vučić u Vrbasu

Vlada Republike Srbije izdvojila je 39 miliona dinara za obnovu i sanaciju OŠ „Petar Petrović Njegoš“ u Vrbasu. Premijer Aleksandar Vučić posetio je školu i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja učenika.

„Ove godine po prvi put nema manje dece u školi i nadam se da će se taj trend nastaviti. Verujem da je moguće da ima još više đaka i odeljenja, jer od toga zavisi opstanak i Vrbasa i cele naše Srbije. Deca su u Vrbasu predložila izgradnju letnje tribine, to je odlična ideja, moramo mnogo da ulažemo u škole, da bi đaci imali što bolje uslove. Da bi mogli učenici ove škole da nastave školovanje u vrbaskoj Gimnaziji, ili negde drugo, ali da ovde u našoj zemlji mogu da planiraju budućnost“, rekao je Vučić.

Govoreći o trenutnoj situaciji u opštini Vrbas, Vučić je istakao su već značajna sredstva izdvojena za opštinu Vrbas, a da bi uskoro trebalo da Vlada Srbije dovede investitora, koji bi zapošljavao preko 300 ljudi.

“Namera nam je  da uskoro dovedemo jednog značajnog investitora, lokalna samouprava treba da opremi industrijsku zonu i spremi dokumentaciju. To je investitor koji bi zaposlio oko 300 ili 400 ljudi, i da opet posle toga porezi i doprinosi ostanu u ovoj opštini, da mogu da ulože u izgradnju lokalnih puteva i u sve druge lokalne projekte. Decenijama je situacija u Vrbasu bila zapostavljena, osim pred izbore. Nešto lepše vreme predstoji Vrbasu, ali to mnogo zavisi od angažmana lokalnog rukovodstva“, rekao je Vučić.

On je naglasio da je osim 39 miliona dinara koje je OŠ “Petar Petrović Njegoš”, dobila za sanaciju, još jedna vrbaska škola “Svetozar Miletić” je od Pokrajinske vlade dobila 3 miliona dinara, a da za kompletan završetak kanalizacije opština Vrbas treba od Ministarstva za poljoprivredu da dobije preko 3 miliona evra, a da se za dodatnu rekonstrukciju zimskog bazena CFK “Drago Jovović”, očekuju značajna sredstva. Predsednik Privremenog organa opštine Vrbas Milan Glušac, rekao je da lokalna samouprava učestvuje i sprema projekte u raznim oblastima, kao i da očekuje podršku Vlade, što je premijer Vučić potvrdio.

“Vlada Republike Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem i kancelarijom za javna ulaganja su prepoznali prioritete opštine Vrbas  i opredelili sredstva za obnovu škole. Na ovaj način Vlada zaustavlja propadanje prosvetne infrastrukture, a ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost Srbije i ključ daljeg prosperiteta. Ovo je svakako dokaz u praksi republičkih, pokrajinskih i lokalnih organa koji imaju iste ciljeve, koji će doprineti poboljšanju uslova života i rada svih naših sugrađana, a posebno najmlađih”, rekao je Glušac.

Pre obilaska škole, premijera Vučića dočakao je veliki broj građana iz Vrbasa i okolnih mesta.