„Komunalac“ poziva na obnovu zakupa pijačnih tezgi

Kako saopštava JКP „Кomunalac“ Vrbas, ovo preduzeće će od 1. do 31. marta 2017. godine sa zainteresovanim zakupcima sklapati ugovore o rezervaciji pijačnog prostora za sezonu 2017/2018. godine. Zakup će se u ovom periodu obavljati po starom cenovniku. Za ugovore sklopljene nakon poslednjeg dana marta, cene rezervacije se uvećavaju za 30 odsto.

„Pozivamo zakupce da ugovore sklope pre povećanja cena. Na Velikoj pijaci ima 119 tezgi za povrće i 73 tezge za samostalne trgovinske radnje, kao i 204 kocki. Zakupcima je na raspolaganju i osam rashladnih vitrina. Na Maloj pijaci je 91 tezga za povrće, 171 kocka za prodaju razne robe kao i šest rashladnih vitrina. Prodaja iz kamiona najvećim delom je sezonskog karaktera, mada ima i zakupa na godišnjem nivou. Na pijaci subotom može da stane 11 kamiona, a na pijaci sredom za kamione ima devet mesta,“ naglašava inkasant na pijaci Blagoje Delibašić.

Ugovori će se zaključivati u prostorijama pijačne uprave na Velikoj pijaci (subotom) u vremenu od 07:00 do 14:00 časova i Maloj pijaci (sredom) u istom terminu. U planu je da se ove godine organizuje Festival pijaca na kome bi se predstavili višedecenijski prodavci na pijačnim tezgama u Vrbasu.