Radikali predali listu kandidata

Opštinski odbor Srpske radikalne stranke, danas u podne predao je Opštinskoj izbornoj komisiji, listu kandidata za odbornike, koji će se birati na lokalnim izborima koji su zakazani u opštini Vrbas za 23. april. Nosilac liste, sačinjene od 24 kandidata, je Bojan Marković, predsednik OO SRS.

„Predali smo dvotrećinsku listu,  jer smo bili onemogućeni 28. februara da prikupljamo potpise. Bili su nam nedostupni overivači, a nakon 1. marta zbog novog Zakona, prikupljanje potpisa je usporeno. Kako ne bi gubili vreme kod notara, rešili smo da predamo listu sa 24 kandidata, da bi mogli da se bavimo izbornim radnjama. Našu listu u većini čine mladi kandidati uz nekoliko starijih i iskusnijih članova, u pitanju su pošteni i odgovorni ljudi. Na izborima očekujemo najbolji rezultat u poslednjih 10 godina. Srpska radikalna stranka  u Vrbasu može da pobedi, a naš program predstavićemo narednih dana u izbornoj kampanji“, rekao je Marković, koji je ujedno i kandidat za predsednika opštine Vrbas.

Opštinska izborna komisija ima rok od 24 sata da razmotri listu i ukoliko je validna proglasi je. Inače, SRS je treća stranka koja je predala listu kandidata. Prvi su to učilili lokalni odbor Srpske napredne stranka, a zatim i Socijalističke partije Srbije.