Akcija SPS-a povodom 8. marta, Dana žena

Forum žena  Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije i Socijalistička omladina povodom 8. marta,  Dana žena, danas su posetili Odeljenje Ginekologije  Opšte bolnice Vrbas. Tom prilikom oni su pacijentkinjama na Odeljenju i zaposlenim ženama poklonili po ružu. Marjana Maraš, predsednica OO SPS Vrbas, istakla je da je ovo tradicionalna akcija koju svake godine lokalni odbor SPS-a sprovodi s ciljem da ukaže na značaj žene u celokupnom društvu.

“Želimo da ukažemo na potrebu da pripadnice lepšeg pola moraju dobiti ravnopravan tretman u ekonomskoj, političkoj i svakoj drugoj društvenoj sferi, i da nema mesta za bilo kakvo ugrožavanje žena, u porodici, na poslu, na ulici”, rekla je Maraš.

Predsednik lokalnog odbora Socijalističke omladine, Damjan Milović istakao je da ova organizacija ima niz akcija tokom cele godine u kojima ukazuje na potrebu pomoći raznim ugroženim grupama stanovnika, ali pripadnicima lepšeg pola.

“Obaveza Socijalističke partije Srbije je da pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Tokom godine ovakvih i sličnih akcija  imamnogo, a organizujemo ih već 15 godine i ne čekamo na izborne kampanje za pružanje podrške i druženje sa građanima”, rekao je Milović.

U ime zaposlenih na poseti se zahvalila dr Zorica Ristić, načelnica Odeljenja Ginekologije.

Marjana Maraš juče je  sa Forumom žena SPS -a  posetila naše sugrađanke koje u CFK,  redovno vežbaju fitnes i aerobik, koji već decenijama besplatno  vodi Danica Vlahović. Članice Foruma SPS-a uručile su na poklon svakoj ženi po ružu i jedan slatkiš, dok je Maraš čestitala svim ženama praznik. Na ovom lepom gestu koji je bio iznenađenje za sve prisutne žene, zahvalila se Danica Vlahović.

„Ovo je prvi put u 46 godina, koliko vežbam sa našim sugrađankama da se neko setio da dođe do nas i da nam se na ovaj način obrati i ukaže pažnju nama, ali i onome što radimo“, rekla je Vlahović. Ali hiperaktivnoj Dani, koju žene i devojke koje vežbaju oslovljavaju sa „Naša Dana“, istovremeno su pripremile iznenađenje, poklanjajući joj  povodom istog praznika cveće i patike.

„Uspele smo od sponzora Bojana Josipovića „Idea“ da obezbedimo patike za našu Danu i korpu sa cvećem, koju je obezbedila Snežeana Bulajić iz cvećare „Iris“, rekla je Dragica Grujić.