Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Branislav Nedimović u Vrbasu

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović boravio je sinoć u Vrbasu i tom prilikom održao sastanak sa poljoprivrednicima u aneks sali Centra za fizičku kulturu “Drago Jovović”. Cilj sastanka bio je predstavljanje mera agrarne politike za 2017. godinu kao i razgovor o problemima sa kojima se susreću poljoprvrednici na području opštine Vrbas.

“S obzirom da je bilo problema oko izdavanja državne zemlje u zakup, izneli smo konkretna rešenja kako bi se u budućnosti postupak neometano sprovodio i kako bi smo uspostavili dobar sistem. Sama procedura treba da bude jednostavnija. Ono što najviše muči poljoprivrednike – ratare na ovom području je svakako zakup zemlje i pravo prečeg zakupa, naročito u odnosu na stočare. Predstavio sam poljoprivrednicima plan mera agrarne politike, a tiče se infrastrukture, smanjenje prečeg zakupa stočarima, kao i benificije koje mogu imati od države”, rekao je Nedimović.

Poljoprivrednici su se posebno interesovali za subvencije koje im omogućava Ministarstvo poljoprivrede. Ovom skupu prisustvovao je i predsednik Privremenog organa opštine Vrbas, Milan Glušac, koji je istakao da je saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede dobra, a da je ovaj sastanak ministra sa poljoprivrednicima i predstavnicima opštine izuzetno važan.

“Poseta ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića je veoma važna za sve nas iz lokalne samouprave kao i poljoprivrednike. Možemo preduprediti probleme kada je u pitanju izdavanje državne zemlje u zakup, pre svega možemo pojednostaviti proceduru. Važno nam je da znamo planove Ministarstva za poljoprivredu za ovu godinu i da se upoznamo sa strategijom. Čuli smo da je budžet povećan i da će biti raznih subvencija, kao i da će dobar deo sredstava biti opredeljen za mlade poljoprivrednike, a na taj način ćemo povećati zaposlenost”, rekao je Milan Glušac,