Aktivno učešće učenika i nastavnika SSŠ „4. juli“ tokom Sajma obrazovanja

Protekle nedelje 50 maturanata SSŠ “4. juli”, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, posetilo je Sajam obrazovanja “Putokazi” u Novom Sadu, a obišli su i Mašinski, Tehnološki, Poljoprivredni, Saobraćajni i Fakultet tehničkih nauka. Nastavnici ove škole i predstavnici Učeničkog parlamenta prisustvovali su u Novom Sadu i panel diskusijama o dualnom obrazovanju, kao i Prvim susretima predstavnika učeničkih parlamenata srednjih škola u AP Vojvodini.

Poseti fakultetima Novosadskog univerziteta prisustvovali su učenici različitih smerova škole “4. juli”  -mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničari drumskog saobraćaja, vozač motornih vozila, tehničar industrijske farmaceutske tehnologije, tehničar zaštite životne sredine i prehrambeni tehničar – a u pratnji profesora Jelene Šabanović Nedić, Rade Mijušković, Slavice Zečević, Tamare Premović, Tanje Babić, Dragana Кoprivice i Nenada Bulatovića.

Tema Susreta učeničkih parlamenata u kojoj su učestvovali đaci ove vrbaske škole bila je “Uloga Vršnjačkog tima u prevenciji nasilja u školama”. Učestvovali su učenici Jelena Minić i Dejan Andrić, članovi  Vršnjačkog tima, i koordinator Učeničkog parlamenta profesor Jelena Šabanović Nedić. Nastavnici Zlatko Gabrić i Jelena Šabanović Nedić uzeli su učešće na diskusiji “Stručna praksa sa elementima dualnog obrazovanja“ gde je bilo reči o prednostima koje dualno obrazovanje pruža učenicima, nastavnicima i privrednicima.