Poznati dobitnici nagrada Prolećnog likovnog salona

Završena je ovogodišnja selekcija i žiriranje umetničkih radova za Prolećni Salon ULUV-a 2017. Кonkursu se odazvao veliki broj umetnika, članova Udruženja. Pristiglo je više od 70 autorskih radova različitih tehnika i likovnih izraza. Selektor Lora Mitić, istoričar umetnosti iz Beograda, odlučila je da glavna nagrada ovogodišnjeg Prolećnog Salona pripadne Tanji Perunović za delo „ON visok, JA niska“.

Osim glavne nagrade, objavljene su i nagrade za slikarstvo, čiji je dobinik Petar Šušulić za rad „Grace Jones“, za vajarstvo, koja je pripala Blagoju Orboviću za tvorevinu „Jato“, i za fotografiju, koja će biti dodeljena Borisu Baranovskom, za delo pod imenom „Budućnost“.

Po odluci selektora, dva autora i njihova dela zaslužila su specijalne nagrade. To su Radomir Glušac, (delo „Zapisi 1“, u oblasti slikarstva) i Nikola Banićević ( u domenu fotografije, za rad pod nazivom „Predizborna“).

Izložba i dodela nagrada Prolećnog likovnog Salona ULUV 2017. planira se za 21. mart, sa početkom u 19 časova, u Galeriji Кulturnog centra Vrbasa. Biće izloženo 37 radova koje je probrao selektor.