Veliki uspeh na desetogodišnjicu rada PK „Bjelica“

Sara Pavljuk osvojila je proteklog vikenda na Prvenstvu Srbije za pionire u Bečeju 5 medalja. Uspeh nje i Plivačkog kluba „Bjelica“ je tim veći što je na ovom takmičenju učestvovalo čak 67 klubova i više od 300 najboljih plivača iz Srbije.

„PK „Bjelica“ Vrbas je učestvovao sa dve svoje plivačice i ostvario do sada najveći uspeh. Sara Pavljuk je osvojila 5 medalja: dve titule prvaka Srbije na 400m kraul i 200m kraul, vicetitulu na 200m mešovito i dva treća mesta na 100m kraul i 100m leđa. Najvredniji rezultat na prvenstvu Srbije imala je Sara u trci 200m kraul gde je osvojila 428 bodova i pehar za najbolju plivačicu. Ovo je 27. Sarin pehar ali sigurno najznačajniji“, saopštavaju u PK Bjelica, dodajući da Klub ove godine slavi svoj jubilej – 10 godina postojanja.

„U klubu rade četiri trenera od kojih su tri diplomirani profesori, licencirani treneri plivanja i jedan student Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. Odličnim sistemskim radom dolazimo poslednjih 7 godina do medalja na prvesntvu Vojvodine i Srbije ali do sada nismo imali zvanično najbolju plivačicu prvenstva Srbije. Veliku zahvalnost dugujemo Centru za fizičku kulturu koji nam je obezbedio bolje uslove, jer sada umesto sat vremena posle podne imamo sat i po i to je jedan od raloga što imamo ove rezultate. Klub organizuje obuku neplivača, rekreativno plivanje i takmičarsko plivanje. Svi zainteresovani mogu da se jave na telefon 060/66-84-874“, stoji nadalje u saopštenju PK „Bjelica“ Vrbas.