Konstruktivna saradnja – Pokrajinski sekretar Grbić pohvalio opštinu Vrbas

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić posetio je danas opštinu Vrbas i tom prilikom održao sastanak sa predsednikom Privremenog organa Milanom Glušcem. Povod današnje posete pokrajinskog sekretara Grbića jeste nastavak saradnje sa opštinom Vrbas.

„U dosadašnjem periodu sarađivali smo vrlo konstruktivno, tako da je Pokrajinski sekretarijat u 2016.godini, Vrbasu dodelio oko 25,2 miliona dinara. Dodeljivali smo sredstva za predškolske ustanove, osnovne škole, mesne zajednice, urađena je i signalizacija saobraćaja, i to  Ravnom Selu  dodeljeno je 1,1 miliona dinara, Kucuri 3,8 miliona dinara za revitalizaciju napuštenih kopova. Vrbas ima čime da se ponosi, naročito ovim rukovodstvom koje je puno inicijative. Sve je bazirano na inicijativi i viziji ljudi iz Vrbasa, zato mi je zadovoljstvo što sam ovde. Nastavićemo i dalje takvu saradnju, predstavnici već imaju predloge za nove projekte, o kojima smo danas razgovarali“ rekao je Grbić.

Prema rečima Glušca, u proteklom periodu lokalna samouprava se često obraćala sa raznim zahtevima Pokrajinskom sekretarijatu za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, i uvek je  imala punu podršku.

„Mi smo svoj deo posla uvek dobro odrađivali, odnosno odradili smo kompletnu dokumentaciju i konkurisali na razne projekte kod ovog sekretarijata, na osnovu čega smo i dobili značajna sredstva. Dobra saradnja između pokrajinskih i lokalnih organa, rezurtirala je uspešnim sprovođenjem raznih projekata. Mi smo posebno ponosni na Kancelariju za energetsku efikasnost, pa smo između ostalog, pored nekoliko novih predloga, sa pokrajinskim sekratarom na sastanku  razgovarali o jednom regionalnom centru koji bi se otvorio u Vrbasu, i da kroz zajedničku saradnju, putem projekata,  pokušamo da obezbedimo sredstva iz Evropske unije“, rekao je Glušac.