Uređenje igrališta i opremanje novih

Na teritoriji opštine Vrbas u toku su radovi na redovnom održavanju dečijih igrališta i sportskih terena. Radovi se odnose na saniciju mobilijara na igralištima i sportskim terenima, odnosno bravarske i bravarsko-zavarivačke radove, antikorozivno farbanje, kao i na stolarske radove. Takođe izvršiće se i zamena polomljenog mobilijara na igralištima. Do kraja maja biće uređeno svih 30 igrališta o kojima brine opštinska uprava Vrbas, kao i sportski tereni, a zatim će se do kraja godine izvoditi interventni radovi. Za ove radove je u budžetu opštine izdvojeno 450.000 dinara bez PDV-a.

“U toku izvođenja radova, igrališta će biti zatvorena za korišćenje iz sigurnosnih razloga, pa se mole roditelji da ne dovode decu na igrališta na kojim se odvijaju radovi”, apelovali su iz opštinske uprave.

“I ove godine opština Vrbas će nastaviti sa otvaranjem i novih igrališta, ali i sa popunjavanjem postojećih igrališta sa novim mobilijarom i klupama. Do kraja meseca biće postavljena tri nova igrališta, i to na uglu ulica Miletićeva i Borisa Kidriča, na kraju ulice Ise Sekickog kod Srpske pravoslavne crkve i u ulici Vuka Karadžića kod igrališta „Krug“. Na ovim igralištima biće postavljen i urbani parkovski mobilijar – klupe i kante za smeće. Igralište u Bačkom Dobrom Polju u ulici Maše Jelića, takođe će dobiti četiri parkovske klupe i biće izgrađena betonska kadica sa peskom”, rekao je Igor Milović, rukovodilac Odeljenja za komunalne i građevinske poslove.

Prema njegovim rečima u maju će nova igrališta biti postavljena u Ravnom Selu i naselju „Kudeljara“ u Vrbasu, dok će nov mobilijar biti postavljen i na više lokacija postojećih igrališta na celoj teritoriji opštine.