Stipendije dobilo šest sportista

Na osnovu konkursa, u kojem je između ostalog, uslov bio sportski uspeh u protekloj godini, šest sportista sa područja opštine Vrbas dobilo je stipendije. Stipendije su dobile košarkašice Maša Janković i Tijana Cukić (ŽKK Vrbas Medela), kik bokser Ljubo Jalovi (Klub borilačkih veština Vrbas), rukometaš Marko Jurakić (RK Vrbas), plivač Luka Eraković (PK Delfin), i džudista Miomir Majkić (Džudo klub Tori). U narednih 12 meseci oni će primati po 16.000 dinara, svakog meseca.

„Na ovaj način lokalna samouprava želi da motiviše mlade, uspešne sportiste, u skladu sa mogućnostima.Vi ste najbolji deo našeg društva. Uz dobre učenike i studente i talentovane umetnike, vi na najbolji način promovišete grad iz koga dolazite. Stipendije koje dobijate ste zaslužili svojim rezultatima i ovo je samo jedan mali način da vam se kao društvo odužimo. Nadam se da ćete ostati najbolji i u narednim godinama i svim građanima opštine Vrbas uspesima na sportskim borilištima doneti mnogo radosti i zadovoljstva“, rekao je Milan Glušac, predsednik Privremenog organa koji je u ime opštine potpisao ugovore sa sportistima.

On je istakao da opština Vrbas sve čini da podrži mladost i dobre rezultate, ne samo u oblasti sporta, kao i da se trudimi da sport u Vrbasu održi na dobrom nivou.

“Finansiramo 60 klubova vanredno i redovno, njima su besplatno na raspolaganju svi sadržaji u Centru za fizičku kulturu ‘Drago Jovović’, vodimo računa o održavanju i ulaganjima u taj centar, i sve to čini se u cilju razvoja sporta. Voleli bi da smo imali sredstava da podržimo još neke mlade sportiste ali ovoga puta budžet je bio ograničen, što ne znači da već naredne godine nećemo stipendirati više budućih šampiona“, rekao je Glušac.

Nakon potpisivanja ugovora, u ime sportista stipendista zahvalio se Ljubo Jalovi. „Stipendija će nam dobro doći, ona olakšava obezbeđivanje uslova za bolji rad i postizanje boljih rezultata, ali nas i obavezuje da još više radimo i pokušamo da budemo najbolji u svojim disciplinama. Svaka pomoć je dobro došla i zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na rešenosti da nam pomogne“, rekao je Jalovi.