DJB predstavio kandidate za odbornike

Grupa građana Dosta je bilo, koja na lokalne izbore u Vrbasu izlazi pod rednim brojem 6, predstavila je svoje kandidate za odbornike u opštinskom parlamentu. Kako su naglasili, njihovih 12 kandidata nije se do sada bavilo politikom, a u politiku su ušli da bi ona opet postala ono što treba da bude – vlast u opštem interesu. Predstavljanju kandidata prisustvovali su i lideri Pokreta Dosta je bilo, predsednik Saša Radulović, kao i član Predsedništva Pokreta, Dušan Pavlović.

Saša Radulović je rekao da su na nedavno završenim predsedničkim izborima Vučićevom pobedom svi građani izgubili, ali da je vladajuća koalicija osvojila 300.000 glasova manje nego na prošlogodišnjim izborima, a opozicija 400.000 više, što je potvrda da se stvari menjaju.

„Svaki izbori, pa i ovi lokalni u Vrbasu, prilika su za tu promenu. Kandidati koje vam mi nudimo žele da sistemski sve promene. Da uvedemo sistem koji omogućava da na površinu izađu najbolji među nama i da nas oni vode. Ljudi danas misle da su svi isti i da su promene nemoguće, a naši kandidati pokazuju da nismo svi isti i da su promene moguće“, naznačio je Radulović.

Dušan Pavlović opisao je šablon koji u Srbiji opstaje već 26 godina i koji je, po njemu, definicija naše propasti. Taj šablon temelji se na smeni jedne vlasti, koja vlada u proseku 10 do 12 godina, novom vlašću koja samo kopira partokratijski obrazac prethodne.

Na predstavljanju su se obratili i kandidati za odbornike – Maja Mandić, Dušan Vulanović i Jovan Radović, koji je ujedno i koordinator Pokreta DJB u Vrbasu. Radović je objasnio da su njihovi razlozi da počnu da se bave lokalnom politikom bili upravo to što opština Vrbas konstantno propada već skoro tri decenije i što nema novih radnih mesta, izuzev partijskih, a sve je ogrezlo u partokratiju i demagogiju. Kandidati su naveli da oni nude i predlažu „ideju ispred ništavila i kulturu ispred bahatosti“.