Pokrajinska vlada pomaže OBV

“Funkcionisanje Opšte bolnice Vrbas, otežano je zbog nasleđenog duga, koji u ovom momentu iznosi 260 miliona dinara, i nastao je u poslednjih desetak godina zbog nenamenskog trošenja sredstava“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković prilikom današnje posetie Opštoj bolnici Vrbas. On je sa direktorom ove zdravstvene ustanove dr Milanom Popovom razgovarao o funkcionisanju OBV. Prema njegovim rečima Opšta bolnica Vrbas nema velikih problema u delu infrastrukturnih ulaganja jer se radi o objektu novije gradnje, starom 25 godina, mada toaleti i pojedine sobe moraju da se srede.

“Problem predstavlja stari deo ustanove i u dogovoru sa direktorom OBV, pokušaćemo da uradimo idejni projekat i dobijemo potrebne dozvole za rekonstrukciju i adaptaciju. Najveći problem bolnice je nasleđeni dug, u ovom trenutku iznosi oko 260 miliona dinara, i nastao je u poslednjih desetak godina nenamenskim trošenjem sredstava. Zbog toga je funkcionisanje otežano, ali sadašnje rukovodstvo, uz pomoć Pokrajinske vlade, pokušava da pronađe model da se dugovi saniraju, a da to ne ide na uštrb usluga koje Opšta bolnica pruža. U prethodna četiri meseca, koliko novo rukovodstvo upravlja ustanovom, intezitet i obim rada uvećan je za deset odsto. Pokrajinska vlada je već investirala više od 15 miliona dinara u OBV. Očekujemo završetak javne nabavke za jedan anesteziološki aparat, a očekuje nas skori postupak javne nabavke novog rendgen aparata. Sredstva za ovu nabavku su već obezbeđena „, istakao je pokrajinski sekretar Gojković.

Direktor Opšte bolnice Vrbas dr Milan Popov, prilikom razgovora sa pokrajinskim sekretarom Gojkovićem izrazio je nadu da će za dve godine ova bolnica biti jedna od vodećih u Srbiji. On je iskoristio priliku da se zahavli pokrajinskom sekretaru na podršci. “Rukovodstvo ustanove i zaposleni će nastaviti sa požrtvovanim radom kako bi se sve najavljene ideje realizovale. Opšta bolnica Vrbas bila je jedna od viđenijih bolnica, ali je došla u tešku situaciju. Zbog toga je Pokrajinski sekretarijat odabrao ovaj menadžment da pokuša da nešto popravi. Siguran sam da ćemo uz podršku koja nam je obećena, uspeti da za dve godine Opštu bolnicu Vrbas učinimo najboljom u Srbiji“, rekao je dr Popov i posebno se zahvalio zaposlenima u bolnici na odličnoj saradnji od trenutka kada je preuzeo dužnost direktora.