Nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacione mreže

U toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Bačkom Dobrom Polju, Zmajevu i Ravnom Selu. Za ove radove Pokrajinska vlada izdvojila je preko 50 miliona dinara, a Uprava za kapitalna ulaganja 10 miliona dinara. Radove su danas obišli potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i predsednik Privremenog organa opštine Vrbas, Milan Glušac sa saradnicima.

„Ovo je deo velikih investicionih projekata Pokrajinske vlade, s ciljem poboljšanja životnih uslova stanovnika ovih naseljenih mesta. Ova investicija je značajna jer je neophodno da se stvore uslovi da proradi centralni prečistač za preradu otpadnih voda. To je preduslov i da dođe do čišćenja Velikog bačkog kanala. Ovom prilikom želim da najavim da će nadležno preduzeće JVP ‘Vode Vojvodine’ ove godine ući u ozbiljnije čišćenje Velikog bačkog kanala sa investicijom od 90 miliona dinara“, rekao je Milićević.

Prema rečima Glušca, završetak kanalizacione mreže je jedna od najznačajnijih investicija u opštiinii Vrbas, i u narednim mesecima očekuju da će biti odobreno 3,2 miliona evra kako bi kompletna kanalizaciona mreža u opštini Vrbas bila završena. „Postoje tri različite etape u rešavanju problema zagađenog Velikog bačkog kanala. Prva etapa je završetak kompletne kanalizacione mreže, uporedo se radi linija mulja na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, i na kraju treća etapa predstavlja remedijacija Velikog bačkog kanala. Zajedno sa Ministarstvom za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, koji su već delegirali projekat ka fondovima EU, obezbedićemo sredstva za čišćenje kanala, a ona u ovom trenutku iznose 35 miliona evra“, rekao je Glušac.