Vrbas je opština za primer, rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je danas Srednju stručnu školu „4.juli“. Tom prilikom razgovarao je sa direktorkom Anicom Gračanin kao i profesorima fizičkog vaspitanja o značaju školskog sporta. Od početka godine pokrajinski sekretar Batez obilazi škole po celoj Vojvodini s ciljem promovisanja školskog sporta, a u opštini Vrbas obišao je većinu škola.

„Vrbas može da bude opština za primer u Vojvodini po opremljenosti sportskih sala u školama, kao i odnosu lokalalne samouprave prema sportskim klubovima i školskom sportu. Drago mi je što nastavni kadar predano radi sa učenicima i motiviše ih da se bave sportom. Uspesi učenika na sportskim takmiičenjima dovoljno govore o radu u ovoj školi kao i o motivisanosti učenika“, rekao je Batez. On je tom prilikom, za potrbe odvijanja nastave fizičkog vaspitanja, poklonio 10 lopti za odbojku, rukomet, fudbal i košarku.
U ime učenika i zaposlenih, pokrajinskom sekretaru zahvalila se direktorka SSŠ „4.juli“, Anica Gračanin. „Drago mi je što je pokrajinski sekretar posetio našu školu, a posebno sam zadovoljna jer smo mogli da se pohvalimo sa uspesima naših učenika na raznim sportskim takmičenjima“, rekla je Gračanin.