Više od milion dinara za nova igrališta i uređenije parkove

Tri nova dečija igrališta postavljena su u Vrbasu u Trećoj mesnoj zajednici, na uglu ulica Miletićeve i Borisa Kidriča, u Prvoj mesnoj zajednici, na kraju ulice Ise Sekickog kod Srpske pravoslavne crkve, i u ulici Vuka Karadžića kod igrališta „Krug“.  Postavljen je i urbani parkovski mobilijar – klupe i kante za otpatke, a nove klupe postavljene su i u Bačkom Dobrom Polju u ulici Maše Jelića.

Prilikom obilaska radova na ovim igralištima predsednik Privremenog organa opštine Vrbas Milan Glušac izjavio je da je za ovu investiciju iz opštinskog budžeta izdvojeno 676.000 dinara bez PDV-a, a za urbani parkovski mobilijar, klupe i kante za smeće 344.000 dinara bez PDV-a.

„U maju će u drugoj fazi radova nova igrališta biti postavljena u Ravnom Selu i u naselju „Kudeljara“ u Vrbasu, dok će nov mobilijar biti postavljen i na više lokacija postojećih igrališta na celoj teritoriji opštine. Za drugu fazu su ugovoreni radovi u vrednosti 800.000 dinara bez PDV-a. Briga o deci je naš apsolutni prioritet. Zato smo od preuzimanja vlasti od 2013, u budžetu opštine uveli novu poziciju za uređenje novih dečijih igrališta, ali i radove na redovnom godišnjem održavanju postojećih igrališta i sportskih terena. Radovi na redovnom održavanju su započeli prošle nedelje i za njih smo izdvojili 450.000 dinara bez PDV-a. Moram da istaknem da sav nabavljen mobilijar za dečija igrališta zadovoljava bezbednosne standarde SRPS 1176, na čemu posebno insistiramo“

Radove na postavljanju dečijih igrališta u ovoj fazi izvodi firma „Jeladom“ iz Vrnjačke Banje, dok urbani parkovski mobilijar postavlja firma „Metal art 021“ iz Bečeja. Stručni nadzor radova obavlja Odeljenje za komunalne i građevinske poslove opštinske uprave Vrbas.