Likovna kolonija Saveza invalida rada

Savez invalida rada opštine Vrbas organizovao je 22. aprila, četvrtu po redu Likovnu koloniju na kojoj je učestvovalo 14 slikara, članova ove vrbaske organizacije. Ovoga puta u gostima na slikarskoj koloniji su bili i umetnici i slikari članovi ULUV-a i Ateljea 05.

Teme koju su okupirale vredne slikare bile su različite – od prirode, pejzaža, mrtve prirode, pa sve do apstrakcije, ali u suštini sve je odlikovao jedan polet i jedna prirodna i vedra životna energija.

“Naša slikarska manifestacija, bezmalo prerasta u tradiconalnu i ovoga puta sam zahvalan što su došli ovde sa nama da slikaju članovi ULUV-a, jer je to na neki način nama velika podrška“, izjavio je Svetislav Alargić, predsednik Saveza invalida rada Opštinske organizacije Vrbas, dodajući da je ova manifestacija zapravo radionica i škola slikarstva, za koju obezbeđuju deo sredstava sami, a deo dobijaju od republičkog Ministarstva za rad.

Inače, slike koje nastaju na njihovim kolonijama, ili ulepšavaju prostore njihove organizacije u Ravnom Selu, Kucuri i Savinom Selu, ili se deo slika čuva za poklone pojedincima ili organizacijama povodom obeležavanja nekih značajnih datuma.