Zamena dotrajalog mobilijara na sportskim terenima

Za zamenu dotrajalog mobilijara na sportskim terenima ove godine biće izdvojeno  500.000 dinara bez PDV-a. Biće postavljene nove table za koševe sa ojačanim krutim obručima, stubovi za odbojku na pesku sa mrežama, nove mreže za golove za rukomet, komplet golovi za rukomet sa mrežama, nove metalne mrežice za košarku i druga oprema.  Radove su obišli predsednik Privremenog organa Vrbas Milan Glušac i Jovan Kovačević.

„U sledećih nekoliko nedelja, čim vremenske prilike dozvole biće uradjeni tereni za odbojku na pesku na sportskim terenima „4. juli“ i „Mladost“, koji su ugovoreni krajem prošle godine. Do leta će biti urađena i dva terena za boćanje, a koja će biti prilagođena i invalidima. Takođe biće nabavljeno i oko 400 m2 zaštitnih mreža za sportske terene, koji će biti podeljene sportskim društvima. Nastavljamo i dalje sa akcijama promovisanja biciklizma i ciklo turizma. U toku je priprema dokumentacije za rekonstrukciju i proširenje postojeće staze od „Vitala“ do „Klasa“, ali i novih staza koje bi povezale Vrbas sa Kulom i Srbobranom“, rekao je Glušac.

Nove table za koševe sa ojačanim krutim obručima i matalnim mrežicama-lancima biće postavljene na sportskim  terenima u  „Šumici“ u Zmajevu, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bačkom Dobrom Polju , zatim na sportskim terenima kod Stare hirurgije i u naseljima Kosančić i „Šećerana“.  Stubovi za odbojku na pesku sa mrežama biće postavljeni na sportskim terenima u „Jamurači“ i Zmajevu, dok će nova mreža za odbojku biti postavljena na postojeće stubove SD „Kime Vislavski“. Nove mreže za golove za rukomet biće postavljene na postojeće golove na terenima u ulici Laze Kostića, „Jamurača“, „Mladost“ i „Kime Vislavski“.  Komplet golovi za rukomet sa mrežama biće postavljeni na terenu kod stare hirurgije, dok će za mali fudbal biti postavljeni u Bloku 18 i „Šećerana“. Nove metalne mrežice za košarku postaviće se na terenima U Bloku Save Kovačević i Bloku 18, u ulici Laze Kostića i terenima „Jamurača“ i „Mladost“. Nove mreže za velike golove za fudbal postaviće se na stadionima „Šlajiz“ i u Bačkom Dobrom Polju.

Radove na zameni i dopuni mobilijara na sportskim terenima obavlja firma „Miravas“ iz Bečeja, dok nadzor nad radovima obavlja Odeljenje za komunalne i građevinske poslove opštinske uprave Vrbas.