Unapređenje opštine Vrbas kroz saradnju sa NALED-om

Izborna skupština Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj (NALED), XII veliko zasedanje privatnog, javnog i civilnog sektora održano je danas. Skupštini su prisustvovali članovi i partneri NALED-a, privrednici, gradonačelnici, visoki predstavnici Vlade Srbije i Narodne Skupštine, predstavnici međunarodne zajednice i diplomatskog kora, a u ime opštine Vrbas skupštini je prisustvovao Milan Glušac, predsednik Privremenog organa.

Prema njegovim rečima aktivno članstvo u NALED-u je veoma važno za opštinu Vrbas, a plan je da se kroz saradnju sa ovom organizacijom unapredi lokalnu samouprava. “Želimo pojednostavljenje i ubrzanje svih procedura lokalne administracije i tu NALED pruža dragocene savete i konkretne programe podrške, a posebno nam je važno da uz podršku Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj stupimo u kontakte sa potencijalnim investitorima. I oni kroz NALED proveravaju lokacije i opštine koje im nude svoje industrijske zone i posebno zbog toga nam je drago da smo u ovoj organizaciji dobili status kandidata za BFC SEE sertifikat, koji dobijaju opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem“, rekao je Glušac.

Na izbornoj skupštini NALED-a predstavljeni su prioritetni pravci delovanja organizacije i izabran je novi sastav Upravnog i Nadzornog odbora, koji će u naredne četiri godine predvoditi reformske inicijative za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji.