Ekolozi, đaci i komunalci uredili izletište u Kucuri

U akciji uređenja izletišta i priobalja u Кucuri kraj prevodnice, učestvovalo je i vrbasko JKP „Кomunalac“. Akciju je organizovao Ekološki pokret „Vrbasa“ u okviru projekta „Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu“, a uz podršku mnogobrojnih partnera. Izletište je pripremljeno za prvomajski uranak.

„Iako kontinuirano organizujemo brojne akcije i edukativne radionice s ciljem unapređenja životne sredine, rado smo se odazvali pozivu i aktivno učestvovali u akciji Ekološkog pokreta. Mehanizovana ekipa radnika našeg preduzeća u saradnji sa ostalim prijateljima akcije, pokosila je oko hektar i po akvatorije. Obezbedili smo vreće za odlaganje pet ambalaže i kabasti otpad, kao i sokove za osveženje svih učesnika akcije. Zadovoljni smo saradnjom sa Ekološkim pokretom „Vrbas“, a u narednom periodu saradnju ćemo i intenzivirati“, ističu u Sektoru marketinga „Кomunalca“.

Čišćenju je prethodila kratka instruktaža i radionica sa učenicima petog razreda OŠ „Bratstvo-jedinstvo“ iz Кucure, članovima Ekološke sekcije, o razvrstavanju prikupljenog otpada i dobroj navici zapažanja anomalija okruženja o čemu je govorio predsednik Ekološkog pokreta „Vrbasa“, Ratko Đurđevac. Prema njegovim rečima u planu je i da se ovaj kompleks uredi do turističkog nivoa.