Četvrto veče posvećeno vrbaskim rokerima

Sa dosta nostalgije i emocija održano je u Gradskom muzeju veče posvećeno vrbaskim rokerima, onim muzičarima koji više nisu među nama, ali su ostavili dubokog traga u muzici  vojvođanskog rokenrola početkom devedesetih godina, sada već prošlog veka. Medijator večeri bio je Boro Vojinović, istoričar vrbaskog Muzeja,koji je započeo razgovor sa publikom, inicirajući interaktivan razgovor, jer u publici su bili  osim  ljubitelja rokenrola i oni koji su lično poznavali  vrbaske rokere, koji nisu više među živima.

“Ovo veče je na neki način spomenar sećanja na Jenciku Telčera, Steva Holovčuka, Baneta Rmuša, Lazara Uzelca i mnoge druge. Ovo je pomen na njih i na sve ono što su oni učinili za vrbasku muzičku scenu, a to je Vrbas 1991. godine i domaća rok scena“, rekla je Nevena Zeremski, dodajući da je rokenrol upravo sa bine koja je sada u Muzeju krenuo kao glas protiv rata, koji se na žalost nije čuo.



Evocirane su uspomene na Dragana Popovića Popca koji je iz Beograda došao u Zmajevo i osnovao grupu „Žuta voda“, a posle toga je usledila i zmajevačka Gitarijada. Sećanje na jedno vreme iza nas i drage likove koji su ostavili upečatljiv trag na vrbaskoj muzičkoj rok sceni, ali i na vojvođanskoj, propraćen je i sa video materijalom i fotografijama toga vremena, u interesantnom razgovoru sa ljubiteljima roka iz naše sredine.