Nedelja Crvenog krsta – Akcije u OBV

Povodom Nedelje Crvenog krsta, predstavnice vrbaskog ogranka ove organizacije posetile su Porodilište i darivale porodice novorođenih beba. Prethodno je održan niz zabavnih susreta, pod nazivom “Vesela bolnica”. Reč je o programu koji volonteri Crvenog krsta sprovode sa decom koja se nalaze na lečenju u Bolnici, a u cilju prevazilaženja stresa od nepoznate sredine.

”Posebno nam je zadovoljstvo što već nekoliko godina zaredom u Nedelji crvenog krsta od 8. do 15. maja, u sklopu naših aktivnosti, obilazimo porodilje u OBV i darujemo porodice novorođenih beba. Paketi sadrže potrepštine za novorođenčad koje će sigurno dobro doći, a obezbedili smo ih uz pomoć Crvenog krsta Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i ravnopravnost polova”, rekla je Snežana Jovović, stručna saradnica Crvenog krsta.

Volonterka Crvenog krsta Tamara Gajinov objasnila je da program “Vesela bolnica” Crveni krst Beograd realizuje još od 2002. godine, te da je on zamišljen da se animiranjem dece skrene njihova pažnja sa bolesti na zabavu i da im se ulepšaju bolnički dani. Volonterkama Crvenog krsta na saradnji se, u ime dece i kolektiva, zahvalila Milosava Šuškavčević, glavna medicinska sestra Dečjeg odeljenja OBV.