Manifestacija u Ravnom Selu – Dani Jegričke

U Ravnom Selu održana je manifestacija “Dani Jegričke“, u organizaciji JVP „Vode Vojvodine“, opštine Vrbas, Mesne zajednice Ravno Selo, u saradnji sa seoskom Osnovnom školom „Branko Radičević“. Učenici ove škole pripremili su program o zaštiti životne sredine, kroz pesme, recitale i glumu uputili su apel odraslima i ukazali na značaj  zaštite voda, govorili o najčešćim i najvećim zagađivačima, kao i o očuvanju prirode, prvenstveno vodnih resursa.

Tokom programa predstavljene su vrste flore i faune ovog zaštićenog područja, a govorilo se i o Nacionalnoj strategiji održivog razvoja prirode.

Učenici su slavili Jegričku kroz likovne i literarne radove, od kojih su najuspešniji  nagrađeni, a nagrađeni su i najmlađi učesnici takmičenja u ribolovu. Obeležavanju manifestacije “Dani Jegričke” prisustvovali su Milanka Mišković, šef odeljenja za upravljanje zaštićenim područjima u JVP „Vode Vojvodine“, sa kolegama Tomislavom Bjelobabom i Goranom Stojakovićem, predstavnici opštine Vrbas Danijela Ilić i Bojan Periz, i  iz MZ Ravno Selo, Dragan Bešović, Maja Maraš, Jelena Dević i Nebojša Dešić.