Bezbednost saobraćaja – Preventivna aktivnost u subotu u Vrbasu

U subotu, 3. juna sa početkom u 19 časova u Vrbasu na Trgu Nikole Pašića, Policijska stanica Vrbas u saradnji sa Opštinom Vrbas i Savetom za bezbednost saobraćaja, organizuje aktivnost na temu bezbednosti saobraćaja. Preventivna aktivnost se sprovodi u okviru Plana razvoja policije u zajednici MUP-a Republike Srbije.

PS Vrbas sprovodi ovu aktivnost i u saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, AMSS Vrbas, Crvenim krstom Vrbas, SHMP Vrbas, moto klubovima „Pegazus“ iz Кucure,  „Paradiso“ iz Vrbasa i ,,Dragons“ iz Zmajeva, sa motociklistima iz zemalja okruženja, organizuje aktivnost na temu bezbednosti saobraćaja .

Aktivnost stavlja akcenat na teme: Edukativno pokazni poligon sigurne vožnje motociklom, vožnja sa suvozačem (policijski službenici PU Novi Sad na motociklima), prva pomoć kod nezgoda vozača motocikla i obezbeđenje lica mesta do dolaska policije (SHMP Vrbas i Crveni krst Vrbas i PS Vrbas), obuka učesnika u saobraćaju „Vidi i budi viđen“ i obuka o korišćenju zaštitne opreme za vozače motocikla-kaciga (ABS i PS Vrbas).

Predviđena je zajednička vožnja članova moto klubova u pratnji policijskih službenika na motorima sa polaskom u 18.30 ispred moto kluba u Кucuri, po predviđenoj maršuti i dolazak pred početak manifestacije na gradski trg.  Od strane Saveta za bezbednost saobraćaja Vrbas i AMSS Vrbas prisutnim građanima biće deljene kacige za motocikle kao poklon i poklon majice tri moto kluba.