Treća smotra recitatora u organizaciji udruženja za pomoć MNRO „Kućica“

Danas je održana Treća smotra recitatora, na kojoj je uzeleo učešće 18 recitatora iz udruženja gotovo iz  cele Vojvodine. Održana je u organizaciji  Udruženja  za pomoć MNRO „Kućica“  iz Vrbasa i Udruženja za pomoć MNRO Vojvodine.

“Da je naš grad pesnički pokazuje i ova smotra recitatora, kojom smo želeli da skrenemo pažnju na ove naše sugrađane kojima je neophodna pomoć i podrška, ali pre svega saznanje i poimanje svih nas, da oni žive ovde sa nama, a ne pored nas“, rekla je Aleksandra Bajić, predsednica „Kućice“, otvarajući smotru.

Okupljene takmičare i mnogobrojnu publiku pozdarvila je Bojana Đuran, sekretar  Udruženja MNRO Vojvodine, a zatim i Mira Nedić, ispred  lokalne zajednice koja je istovremeno bila i član  stručnog žirija u kojem su bili Radomir Pejović, ispred MNRO  i Vesna Drinčić Đilas ispred KC Vrbas. Potom su nastupili takmičari koji su recitovali stihove Mike Antića, Jovana Jovanovića Zmaja i naših drugih pesnika.

Prvo mesto je osvojio Nikola Savić, Udruženje MNRO „Plava ptica“ iz Kule. Drugo mesto su osvojile Jelena Uzelac,Humanitarno društvo „Bethesda“, Bačka Topola i Henrieta Jovanović iz Udruženja za zaštitu majki i dece „Izida“ iz Feketića“ i treće mesto su podelili Janoš Molnar iz Dnevnog boravka za osobe sa telesnim invaliditetom i intelektualnim teškoćama Apatin, Snežana Bedleg iz Udruženja MNRO „Kućica“ Vrbas i Maja Raičević iz Udruženja „Izida“ iz Feketića.

U pauzi i periodu dok je žirio  ocenjivao učesnike program je izvela Dramsko recitatorska radionica domaćina, gde su se predstavila dva mlađa recitatora i dramski tekst „Duga“. Udruženje MNRO „Kućica“ se posebno zahvalilo onima koji su im pomogli u organizaciji manifetacije,a to su PSS-Vrbas, PP „Sava Kovačević“, Stomatološka ordinacija Đole i Druga Mesna zajednica.