Opštinsko udruženje penzionera proslavilo 70 godina rada

Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa proslavilo je danas svoj značajan jubilej – 70 godina postojanja i rada. U goste su im tim povodom došli predstavnici penzionerskih udruženja iz gradova Novi Sad, Subotica, Loznica, Sremska Mitrovica, Beograd i Kragujevac, iz opština Apatin, Bačka Topola, Bačka Palanka, Bečej, Srbobran, Bač i Mali Iđoš, kao i iz okolnih mesnih odbora. Posebni gosti su delegacije udruženja penzionera Nikšića, Berana i Borova Sela. 

Sa gostima iz Nikšića i Borova u sali SO Vrbas Opštinsko udruženje penzionera Vrbasa obnovilo je povelje o bratimljenju, a program obeležavanja sedamdesetogodišnjice nastavljen je u CFK „Drago Jovović“ uz pozdravne reči, umetnički program i druženje članova iz Vrbasa sa svojim prijateljima iz drugih gradova i udruženja.

U svojoj pozdravnoj reči, predsednik Udruženja, Milić Mijović je dao kratak istorijat razvoja penzionog sistema u Srbiji i organizacije u Vrbasu, formirane 8. juna 1947. godine, naglašavajući da je on 25. predsednik ovog udruženja, čija je glavna poteškoća i dalje nedostatak radnog prostora.

„Naša osnovna misija je društvena briga o starima, ali i borba protiv starenja, odnosno želja da ovo doba učinimo lepšim i podnošljivijim za naše članove i sve pripadnike najstarije populacije koji su uložili svoj život i trud u ono što imamo danas. Cilj nam je da razvijemo jezik razumevanja među penzionerima, ali i penzionera sa svim drugim generacijama. Imamo za ovu proslavu i jubilej podršku opštine, što ipak svedoči da penzioneri nisu zanemareni“, kazao je Mijović.

O jubileju i značaju rada Udruženja penzionera govorio je i predsednik opštine Vrbas, Milan Glušac.

„Ovo je veliki jubilej. Pomagali smo i pomažemo Udruženje na razne načine, a danas smo imali priliku i da posredujemo u njihovom bratimljenju sa udruženjima iz Hrvatske i Crne Gore. To je kruna svega što su radili u proteklom periodu, a uveren sam da je Opštinsko udruženje penzionera pravi primer kako se energija usmerava u dobrom i pozitivnom pravcu“, naznačio je Glušac.

U umetničkom delu programa nastupili su članovi Hora bačkih pevača, plesni igrači, kao i folklorna sekcija KC Vrbas.