Završena Škola digitalne fotografije i veb dizajna za talentovane učenike

Centar za razvojne projekte Vrbas organizovao je danas u OŠ „Bratstvo jedinstvo“ u Vrbasu svečanu dodelu diploma učesnicima Škole digitalne fotografije i veb dizajna. Kroz dvomesečni program obučeni su talentovani učenici osnovnih škola za samostalno kreiranje i obradu digitalnih fotografija i izradu veb sajtova kroz osnovnu obuku.

„Učesnici programa škole osim sticanja sposobnosti da samostalno pristupe radu na fotografijama i izradi veb dizajna, krunisali su rad zajedničkim projektom na kojem su primenili sva stečena znanja tokom obuke i na taj način najbolje promovisali obuku koju su prošli. Razvijanje kreativnosti upotrebom informatičkih sredstava kroz kreativne radionice pomaže mladima da razumeju svet oko sebe, ali i da iskažu svoja lična iskustva i ideje. Akcioni plan politike za mlade u 2017. godini prdviđa povećanje broja mladih koji su obuhvaćeni neformalnim obrazovanjem. Podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, za razliku od klasičnih informatičkih obuka koje su postale previše uobičajene i dostupne u danšnjem društvenom okruženju, ovakav vid obuke bio je veoma zanimljiv za učesnike“, naznačili su u Centar za razvojne projekte Vrbas.

Predsednik centra za razvojne projekte Vrbas, Momir Mišović zahvalio se prisutnim učesnicima škole digitalne fotografije i veb dizajna, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, posebno pokrajinskom sekretaru Vladimiru Batezu, Opštinskoj upravi Vrbas i Milanu Glušcu, predsedniku opštine i direktorki osnovne škole „Bratstvo jedinstvo“ Vrbas, Slavici Šestović koji su obezbedili prostor i opremu za realizaciju obuke. Zahvalnost su uputili i DTG štampariji VizioShop.