Završni ispit za 394 vrbaskih osmaka

Učenici osmih razreda svih devet osnovnih škola na području opštine Vrbas, njih 394, zaokupljeni su narednih dana polaganjem završnog ispita – male mature – i upisom željenih srednjih škola, baš kao i njihovi vršnjaci iz cele Srbije.

Danas su učenici završnih razreda osnovnih škola polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg, jezika, sutra će polagati test iz matematike, a u petak kombinovani test iz biologije, hemije, fizike, istorije i geografije. Ispiti se polažu u matičnoj školi u vremenu od 9 do 11 časova.

„Testovi su dopremljeni u svih devet osnovnih škola i direktori su se lično postarali da testovi stignu do njihovih ustanova. Tokom ova tri dana u pripravnosti će biti i Služba hitne medicinske pomoći vrbaskog Doma zdravlja, koju smo takođe obavestili o polaganju koje je u toku. Pregledanje testova vršiće se istog dana kada je i polaganje, od 12 časova, a preliminarni rezultati biće istaknuti u nedelju, 18. juna“, upoznala nas je Danica Paroški, pomoćnica predsednika opštine Vrbas  za poslove obrazovanja i vaspitanja.

Nakon eventualnih žalbi, konačni rezultati sa završnog ispita će biti objavljeni 23. juna, a potom slede popunjavanje lista želja i upus u srednje škole predviđen za 4. i 5. jul.