Uskoro nova politička opcija u Vojvodini i Vrbasu – Pokret za obnovu Kraljevine Srbije

Ovo je juče na konferenciji za štampu Inicijativnog odbora Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije, izjavio Žika Gojković, dosadašnji potpredsednik  i poslanik SPO-a. Dodajući da je slična situacija i sa odborima SPO u Vojvodini i Srbiji, da njih osamdest posto podržava osnivanje nove partije. Dr Željko Vidović iz vrbaskog SPO, kaže da se i sam priključio Incijativnom odboru Pokreta i da će u Vrbasu uskoro, odmah nakon konstituisanja i registrovanja partije u Beogradu, biti formiran opštinski odbor u Vrbasu.

“Prema mojim dosadašnjim informacijama,  i svi  sadašnji članovi SPO  iz ove opštine pozitivno su reagovali  i izjasnili se za ovu ideju. Naš  novi  odbor će se baviti lokalnom tematikom i naravno poštovati  postojeći koalicioni  dogovor sa vladajućom strankom“, izjavio je Vidović.

Prema saznanjiam iz Inicijativnog odbora, do kraja nedelje  planiraju da sakupe  i preko 11.000. potpisa, a izborna skupština treba da se održi naredne nedelje.

“Mi ćemo se i dalje držati izvornih principa Programa SPO i zalagati se za jednu modernu Srbiju ustavnu, paralamentarnu monarhiju, poštujući našu tradiciju, ispravljati nepravde iz prošlosti, ići u pravcu ciljeva koje je partija i obećavala,ali nije radila na tome. Razvijati institucije sistema, realizovati do kraja proces restitucije i vraćanja oduzete imovine, baviti se istinom o tome kako su mnogi devedesetih obogatili, zalagatiti se za integritet Kosova i Metohije, ali i za otvaranaje dosijea, jer to je put do istine“, poručio je juče Gojković, na konferenciji za medije održanoj u Bečeju u gradu gde  samo jedan član SPO  od 300 nije prihvatio ideju Inicijativnog odbora o formiranju, Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije.

Da podsetimo, nedavno je došlo do raskola u SPO,  jer je grupa funkcionera SPO podnela ostavke u partiji u maju, a potom su isključeni uz obrazloženje da su delovali mimo stranačkih odluka i Statuta. Grupa koje je isključena tražila je da GO  SPO  razmotri stanje u stranci, a na dnevnom redu je bio predlog, da dosadašnji lider Vuk Drašković, bude počasni predsednik SPO.