Psihotuni Saše Vasiljevića – Izložba u Našoj Galeriji u organizaciji ULUV-a

Streljanje u kući lutaka je naziv izložbe, prve u Vrbasu i druge samostalne izložbe, slikara Saše Vasiljevića iz Novog Sada. Otvorila ju je Tamara Baranovski, predsednica ULUV-a, rekavši da je ova izložba tematski drugačija od prethodnih, da je reč o izložbi slika neobičnih detalja i neobičnog naziva.

“Moje slike su onostrane, na njima je uticaj fotografije, a najznačajnija inspiracija je  ono što  je „medijala“ napravila, ja sam to nastavio i neki sam njen naslednik. Ja pričam o integralnoj slici japanskog poparta, crtanih filmova, to su neki moji počeci, a kasnije na mene su imali uticaj naši francuski, ustvari poznati srpski slikari u Francuskoj, ipak koreni mog slikarstva su u našem nacionalnom biću“, izjavio je Saša Vasiljević, za portal Okonas.info.

U priređenom katalogu  za izložbu slika Saše Vasiljevića, Dejan Đorić piše: „Njegova kuća lutaka nije za igru već za najdublje promišljanje i doživljavanje. Više od toga kritika ovog smelog mladog slikara seže do Goje i citata iz sveta slikarstva, jer istorija takođe učestvuje u njegovoj halucinantnoj viziji sveta…“

Inače, Saša Vasiljević je studirao matematiku i arhitekturu u Novom Sadu, a slikarstvom počinje da se bavi od 1994. godine, prvu izložbu slika imao je 1977. godine u rodnom Aranđelovcu , dve samostalne i niz kolektivnih izložbi.Izložba u Vrbasu u Našoj Galeriji otvorena je do 26.juna. Reč je o izložbi i slikama koje su vanvremenske, metaforične, fantastične, apstrakne, ulja na platnu koja predstavljaju i svojevrsnu kritiku loših strana civilizacije.