Filmski festival nadmašio očekivanja

Prvi Ravno Selo Film Festival završen je u ponedeljak u ovom mestu vrbaske opštine i privukao je mnoga poznata imena iz sveta filma i kulture, kao i brojnu publiku i novinare. Festival je zatvorio proslavljeni glumac Rade Šarbedžija čiji je film „Oslobođenje Skoplja“ takođe prikazan na ovoj manifestaciji. U nedelju je filmske lekcije davala Mirjana Karanović, čije je režisersko i glumačko ostvarenje „Dobra žena“  tog dana imalo svoju projekciju u Ravnom Selu.

Festival nisu omeli ni loši vremenski uslovi, jer je deo filmskih projekcija održan u novoj sportskoj hali tamošnje osnovne škole. Prikazani su i filmovi: „Trampolin“, Katarine Zrinke Matijević, „Naša Svakodnevna priča“ Ines Tanović i „Igla ispod praga“ Ivana Marinovića. Sem potvrđenih imena sedme umetnosti, u fokusu festivala bili su i debitanti, mladi autori sa akademija dramskih umetnosti iz Zagreba i Beograda sa svojim kratkometražnim ostvarenjima.

Sve vreme Festival je imao podršku najpoznatijeg Ravnoselca, Lazara Ristovskog, koji se angažovao na njegovom održavanju i obnovi ravnoselskog Doma kulture. Kako poručuju organizatori, trudiće se da ovim selom filmske priče nastave da kruže i tokom ostalih dana ove godine, odnosno i pre sledećeg Ravno Selo Film Festivala.