Zlatna generacija – Maturanti Gimnazije iz 1967. godine obeležili 50 godina od mature

Juče popodne u dvorištu Gimnazije našli su se kao pre pedeset godina učenici ove škole iz generacije 1967. godine i potom u školskoj Svečanoj sali, evocirali uspomene, razgovarali, ponovo se pronašli, videli. Pozivu za proslavu i obeležavanje 50 godina od završetka mature, koju je organizovala profesorka matematike u penziji Ljeposava Uljarević, odzavalo se i preko pedeset nekadašnjih učenika Gimnazije i pripadnika ove generacije.

“Otišli smo iz ove zgrade pre 50 godina kao ptice iz gnezda, životnim stazama punih trnja i evo nas večeras ovde da pokažemo da smo još uvek mladi i da naš život, ne treba da bude bez želja iako smo u sedmoj deceniji života“, rekla je profesorka i tom prilikom pročitala imena 32 nekadašnja maturanata iste generacije ,koji nisu više među živima i minutom ćutanja odali  su im poštu.

Svojim bivšim učenicima obratio se nekadašnji profesor i direktor Radoslav Iković, čestitajući im zlatni jubilej -50 godina od mature-ističući važnost ovog okupljanja u „svetioniku nauke“, kako je nazavo Gimnaziju.  Svoje bivše učenike pozdravio je i nekadšanji  profesor Stojan Miljanić  i sadašnja direktorka Tanja Kažić, poželevši im dobrodošlicu, rekla je da ova škola i dalje u ovim novim i teškim vremenima nastoji da održi renome i nivo škole koja je uvek važila za jednu od najboljih u zemlji.

Među vremešnim gimnazijalcima,bilo je profesora, doktora, i drugih branši i zanimanja, ali svakako u najvećem procentu generacija 1967. godine uspešno je zavrašavala fakultete, a osim Vrbašana, bilo ih je iz Novog Sada,Beograda, ali čak iz Kanade. Nakon posete Gimnaziji druženje su nastavili u restoranu CFK u Vrbasu.