Budućnost svetskog boksa krajem avgusta na Kupu nacija u Vrbasu

Danas su se sastali članovi Organizacionog odbora Juniorskog kupa nacija u boksu, sportske manifestacije koja će od 24. do 28. avgusta biti održana u Vrbasu. Sastanak je okupio predstavnike Bokserskog saveza Srbije i Vojvodine, opštine Vrbas i vrbaskog Boks kluba „Čarnok“, kao organizatore, a takođe i predstavnike Crvenog krsta Vrbasa, CFK „Drago Jovović“, DZ „Veljko Vlahović“, Turističke organizacije opštine Vrbas, JKP „Komunalac“, Kulturnog centra Vrbas, lokalne hotelijere i ugostitelje i druge subjekte uključene u održavanje najavljenog kupa. Organizatori su istakli da se do sada na kup prijavilo 17 nacionalnih reprezentacija.

„Konture turnira, već sada se vidi, biće impozantne, pošto će on da okupi, u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje svetske boksere uzrasta 15 i 16 godina. Već sada znamo da će biti i dosta domaćih takmičara, odnosno sva budućnost srpskog boksa. Nesumnjivo će ovo prvenstvo za juniore i juniorke biti najveća bokserska manifestacija tog tipa na Balkanu, a ideja je da se održava svakog avgusta, a u Vrbasu najmanje narednih pet godina, o čemu ćemo zaključiti ugovor sa opštinom“, objasnio je Jovica Panić iz Bokserskog saveza Vojvodine.

Panić je naznačio da je ovo takmičenje u svoj kalendar već uvrstila i Evropska bokserska asocijacija, budući da okuplja toliki broj evropskih i azijskih zemalja. Vrbas je opredeljen za domaćina s obzirom da je i pretrhodni Kup nacija u boksu za žene, održan u Vrbasu, dobio najviše ocene.

„Nastojimo da održimo intenzitet sporta i kulture u opštini, kako kroz finansiranje klubova i društava, tako i kroz podršku sportskim i kulturnim manifestacijama. Kup u boksu je prilika i da amortizujemo kapacitete Centa za fizičku kulturu, ne samo sportsko-rekerativne, već i smeštajne, jer to je sve i dobra promocija opštine, lokalnog sporta i pozicioniranja Vrbasa kao sportskog centra“, naznačio je Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas.

I predstavnici vrbaskog Boks kluba „Čarnok“, Igor Škundrić i Željko Žmukić, složili su se da će Kup doprineti oživljavanju ovog sporta u opštini, koji je i do sada bio na zavidnom nivou,  kao i dobra prilika da domaća publika navija za dvoje takmičara iz naše opštine, Camovića i Grmušu. Da je lokalna samouprava ponosna na sve svoje sportiste i da im želi puno uspeha i na ovom nadmetanju, saopštili su Miljana Štulić, zamenica predsednika opštine Vrbas i Srđan Stanić, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu.